My new apartment

En månad senare och jag är numera inflyttad i min nya lägenhet! Det känns RIKTIGT bra måste jag säga. Mitt mål var att göra den so cosy, med en touch av "lyx-hotell" känsla, och jag tycker verkligen att jag har nått det!
Första gången någonsin kan jag faktiskt säga att jag älskar min lägenhet och allt är ännu inte klart. Har köket kvar att fixa, men det får ta sin tid.
Jag bor numera i en etta på 34kvm. Först var tanken "oh hell no, jag behöver en tvåa" men efter mycket fundering så tänkte jag "äsch, hellre bo litet & billigt och kunna göra precis vad jag vill (är student, så inte superrik) än att bo större, dyrare och mer begränsad."
And I am so happy with my choice!
Här får ni se lite sneak peaks. Jag är INTE bra på att ta såna typer av bilder så sorry i förväg haha.

Hallen

till höger är dörren till badrummet och vänster (som ni ser i bilden) är stora rummet.

Sovrumsdelen.
Här köpte jag en gardinskena från Ikea och satte dit sammets gardiner för att skapa ett "sovrum". Det blev riktigt bra tyckte jag!

Vardagsrummet.
De stora möblerna är gråa, så jag inredde med mossgröna gardiner, grått och guld detaljer. Syns tyvärr inte så bra i bilden.

Jag är överlag väldigt glad och nöjd. Byggnaden framför bor min bästa killkompis. Det är flera man känner som bor här i samma område så jag har absolut inget att klaga över.

Frisörutbildning

Man kan säga att jag gillar att ha flera saker i luften samtidigt haha. Det är jobb, plugg - båda teoretiskt & praktiskt - praktik, vovven, mitt företag jag bygger upp, sen har man gymmet man gärna vill hålla igång med och sina vänner, och så skriver jag min bok också. Så fullrulle haha! men nu börjar jag komma mer och mer iordning med allt, iallafall läxorna jag låg efter med pga flytt och allt tråkigt som hände...så det känns superbra.

Just nu i utbildningen så är fokuset otroligt mycket på färgning & slingtekniken. Vi har 55minuter på oss att väva slingor och kriterierna är att det skall vara 0.5cm utan mellansläpp (på varje passé). Jag ligger inte riktigt i fas än tyvärr. Jag hamnar på 1timme 25minuter cirka. Så kommer öva mer och mer på det. Examen är om 3 månader så jag börjar bli riktigt nervös.

Här gjorde jag klipp & mörkarefärgning. Blev så himla kär i färgen, det passade kunden så bra!
Så planerna nu är att öva på slingor och färgning så mycket det går. Kommer snart lägga upp på min instagram story att modeller sökes, så är du intresserad håll utkik!

Instagramkontot: samanthajuya_

Annars...

Vad mer är nytt? hmm...
1) Bella stormtrivs i lägenheten. Hon tittar gärna ut i gården och kollar vad som händer. Hon är lite av en neighborhood watch haha. Och hon verkar än idag cancerfri...wohoo! Inga återfall!🙏🏼♥️

2) Jag börjar se förändringar i kroppen vilket är positivt! Försöker träna måndagar, tisdagar, torsdagar & söndagar är bonus.
Det börjar ge resultat. Jag använder appen FitBod, det har hjälpt mig massor med nya övningar och att träna olika muskelgrupper. Mina jeans börjar bli lite pösiga, så behöver köpa en storlek mindre snart haha. Har även fått mig med en till kompis till gymmet så nu är vi en trio som tränar ihop, superkul verkligen!
Vi börjar oftast med cardio först. Viktigt att tänka på hjärtat☝🏼, därefter kör vi antingen ben & rygg eller mage och lår...you name it, anything!

Min bok...

Igår var jag uppe till cirka 00.30 och bara skrev och skrev. Jag hade en sån flow och tömde allt från huvudet till boken.
Jag är så glad att jag inte har slutat skriva. Förstå när jag publicerar boken (för mig själv enbart) och har min alldeles egen bok i handen. Boken som förklarar hela mitt liv hittills, in my words. I love it.
Jag vill verkligen inte tappa engelskan. Det är numera mestadels pappa jag fortfarande pratar engelska med, så jag valde att skriva den på engelska. Känns bara fel att skriva den på svenska. Antar att en del av mig känner sig fortfarande mest hemma i engelska språket? I don't know.

Jag är just nu på femte kapitlet. Tanken var att skriva ett år i taget, så varje bok som jag sen har på min bokhylla ska motsvara det året. Men jag är kanske för optimistisk där haha.

Annars för er som undrar så rullar livet på väldigt bra tycker jag. Har fantastiska vänner i min omgivning, har alltid saker att göra som håller mig igång och ser så fram emot att komma igång i salongen och praktisera. Längtar, jag vill verkligen bli bäst som frisör. I won't settle for less!

Nu är det dags för mig att sätta på musik, städa hemmet och laga middag.
Ha en superbra vecka alla!
Puss o kram
/S

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Nya inlägg